Ed Nijpels te gast bij de Klimaattafel Online op woensdagavond 9 december

Ed Nijpels, bekend van het Klimaatakkoord, is onze speciale hoofdgast tijdens de volgende Klimaattafel op woensdag 9 december! De bijeenkomst is digitaal en duurt van 19.00 tot 20.30 uur. Iedereen kan meekijken via mobiel, tablet of pc.

Zeg je Ed Nijpels, dan zeg je klimaatakkoord. De VVD-politicus stond in 2013 aan de wieg van dit energieakkoord. Nog steeds houdt hij zich bezig met dit onderwerp, als voorzitter van de Sociaal Economische Raad (SER). Bij de totstandkoming van het landelijk energieakkoord zijn er door heel Nederland ‘klimaattafels’  georganiseerd. Aan deze klimaattafels namen verschillende groepen uit de samenleving deel om mee te denken en te praten over de klimaatdoelen en hoe we gezamenlijk dit kunnen bereiken. Zijn keynotes: milieu, energie en duurzaamheid al dan niet in combinatie met het bedrijfsleven.

Lia de Ridder, wethouder duurzaamheid kijkt uit naar de komst van Nijpels en zijn presentatie:  ‘Net als andere gemeenten werken we aan een duurzame toekomst voor Wassenaar, met de klimaatdoelen voor ogen. Dit doen we samen met onze inwoners, organisaties en ondernemers. Onze inspanningen voor duurzame energie zijn gericht op energiebesparing, opwek van energie en oplossingen om de gebouwen aardgasvrij te verwarmen. Ik ben benieuwd of Ed Nijpels onze inspanningen om aan de klimaatdoelen te werken ook terugziet in Wassenaar. En of hij tips voor ons heeft. Dit ga ik hem zeker vragen.’ 

Het belooft dus een interessante bijeenkomst te worden waarbij Ed Nijpels zijn licht laat schijnen over kansen voor verduurzaming in Wassenaar. Als u de heer Nijpels ook een duurzaamgerelateerde vraag wilt voorleggen dan is dit uw kans, meld u aan via het digitale aanmeldformulier of gebruik de QR-code in de afbeelding.

Uit de ingezonden vragen maken we een selectie, die we aan Ed Nijpels voorleggen. Heeft u geen vraag maar hoort u wel graag zijn verhaal? Dan bent u uiteraard ook van harte welkom om in te loggen via de link op deze pagina.

Met vriendelijke groet,

Team Lokale Energie Strategie

Gemeente Wassenaar