25 mei 2021 | 16:00 - 17:00

When nothing goes right,
SHIFT LEFT
!

When nothing goes right, SHIFT LEFT!

Livestream

Chat

Event

Binnen het software testing vak vindt er al jaren een verschuiving plaats van ‘testen als vak’ naar ‘testen als activiteit’. Dat Agile/DevOps als de toekomst van software ontwikkeling wordt gezien, is voor velen dan ook geen verrassing! Maar wat de theorieboeken je niet vertellen, is hoé dit nu in de praktijk werkt en wát de impact is op jouw rol als tester, op organisaties en op teams. Tijdens dit online event nemen we je aan de hand van praktijkvoorbeelden mee in de wereld van Shift Left en Shift Right!

Sprekers

Mazin Inaad

Test Automation Engineer - Capgemini

Mazin is Test Automation Engineer bij Capgemini. Zijn motto: “Als je een handeling meer dan 2x moet doen, kun je het beter automatiseren” sluit volledig aan bij zijn passie voor test automation. Hij zet steeds nieuwe tools en technieken in om zijn werk en dat van anderen efficiënter te maken. Zijn motivatie? Zorgen dat taken snel en zonder menselijke fouten uitgevoerd kunnen worden. Naast zijn werkzaamheden als Test Automation Engineer bij de Politie, is hij tevens actief als trainer bij de Capgemini Academy, waar hij diverse trainingen verzorgt op test (automation) vlak.

Anaïs van Asselt

Test Automation Engineer - deTesters

Anaïs is Test Automation Engineer bij deTesters. 7 jaar heeft ze met verschillende organisaties, werkwijzen en applicatie landschappen (frontend en backend) gewerkt. Als test automatiseerder binnen Agile/DevOps teams, maar ook als coach om meerdere teams te adviseren op het gebied van test automatisering. Dit heeft geresulteerd in een gevarieerd perspectief op Agile, DevOps en test (automation). Voor Anaïs is testautomatisering niet alleen een kwestie van het automatiseren van tests, maar een manier van werken die samenwerking en discipline vereist. Ze staat voor een pragmatische aanpak, duurzame ontwikkeling en Bruce Lee Driven Development. Anaïs is ervan overtuigd dat de beste resultaten worden behaald door de tools, methoden en technieken toe te passen die het beste bij de situatie passen.

Jaap van Arragon

Automation & Technology Lead - Capgemini

Jaap is de Automation & Technology Lead binnen Capgemini. Hij focust samen met zijn teams op het toepassen van automatisering binnen de Capgemini klanten. Hier focust hij voornamelijk op drie gebieden; Applicatie ontwikkeling, waarbij het toepassen van Continuous Integration, Delivery & Testing speerpunten zijn; RPA, waarbij er gekeken wordt naar de service management processen en SAP, waarbij de focus ligt op het efficienter maken van de dagelijkse operatie. Naast het toepassen van bewezen technologieën is Jaap ook continu bezig met het toepassen van nieuwe innovatieve oplossingen!

Pieter van Loenhout

Manager Test Competence Center - NS

Pieter is manager van het Test Competence Center bij NS. In deze afdeling zijn bij NS alle test professionals hiërarchisch ondergebracht en wordt continu aan verdere professionalisering van het vakgebied gewerkt. Momenteel telt de afdeling zo’n 180 test professionals welke dagelijks werken voor de verschillende IT waardestromen van NS. Pieter heeft zelf ook een achtergrond in het testvak en is hierin de afgelopen 14 jaar in verschillende rollen actief geweest. Eerst als consultant bij met name banken en verzekeraars. Later als solution sales en afdelingsmanager.

Joost Arends

Test Automation Lead – Capgemini

Joost geeft leiding aan een community van zo’n 50 Test Automation professionals binnen Capgemini. Deze community draait om kennisdeling, waarbij verder gekeken wordt dan enkel test automatisering. In een wereld die steeds sneller veranderd, worden andere vaardigheden steeds belangrijker voor de testautomatiseerder, zoals kennis van software ontwikkeling en architectuur. Naast deze rol is Joost actief als Test Automation Engineer bij Eneco en is hij actief als trainer bij de Capgemini Academy, waar hij diverse trainingen verzorgt op test (automation) vlak.